Rabu, 18 Mei 2011

Tak Ketahuan....

Assalamualaikum.

Selamat pagi. Pagi la kot, sebab baru pukul 11 kan. So kira pagi jer lah no. HHahahahahaha. Errrr.. tak idea nak tulis pa sebenarnya. Ayaq milo panaih aku tak buat hari ni. Terlupa minuman paveret aku tu. Minum ayaq sejuk ja. Sedih kan.....

Semalam aku tengok rancangan Fuhhh kat Tv3. Pengacara si Awal dan bukan akhir... Yang paling best time Fizz Fairuz dengan Shafie (tak silap aku lah nama budak tu). Awal tanya kenapa Fizz Fairuz tak pernah warnakan rambutnya, Jawapan paling simple dan ringkas, Saya Sembahyang. Mana boleh pakai benda-benda pewarna rambut ni.

So, kepada lelaki kat luar tu, fikir dulu sebelum nak warnakan rambut tu. Kalau yang tak pernah sembahyang tu tak tau nak kata palah. Bagi aku, kejadiaan Allah S.W.T cukup sempurna. Buat apa nak ubah-ubah. Pernah terjadi kawan aku pernah warnakan rambut dia. Nak tahu dia kena apa?? Seorang budak berumur 11 tahun telah tegur dia.

Dialog yang aku ingat lagi setelah bertahun:
Budak umur 11 tahun: Abg, abg, abg warna rambut ni abg tak sembahyang ke?? Abg tau tak kalu warna  rambut tak boleh sembahyang. Sembahyang tak sah abg.

Aku: tergelak terbahak-bahak kat belakang!!!hahahahahahahahha.. (dalam hati, padan muka hang. budak kecik pon tau benda-benda ni.)

Kawan aku yang warna rambut: Dengan muka merah padam, masuk bilik, hempas pintu teruihhhh...hahahah. 

Moral of stories: Fikir dulu sebelum buat benda-benda yang tak penting tu. Solat kena jaga.

3 ulasan:

aDisH.sHidA berkata...

entry sama mcm cik gk...
rambut kena ayaq karat n balong ayam depa tu

Mr. Straw berkata...

entry nak sama...cuma berlainan cerita..hahahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

hahaha...aku tergelak2 dengar jawapan fizz..

apatah lagi bila dok tgk awal ashaari muka lain terus haha..