Sabtu, 19 Februari 2011

PECEL??Apakah??

Pecel? Apa punya perkataan ni. Pernah dengar tak? Tahu tak? Boleh rasa kalu nak tahu. Heran kan, kalu nak tahu kena rasa dulu baru tau. Apa benda ni? Jangan duk heran no, Pecel tu bahasa indonesia dan aku tak tau apa maksud dia. Hahahahaha. Apa yang aku tau ianya sejenis makanan!! Aku duk update pasal makan ja sekarang ni. Semalam pon makan jugak. Tak da modai nak update, jadi macam ni la. Hahahaha.. Kira apa, janji aku update belog ni dari duk biar dia bersawang ja.

Sambung cerita pasal Pecel ni. Kat penang ni kira syurga makanan la jugak. Nasi Kandar paling femes la, tapi kali ni aku nak cerita pasal Pecel. Apakah Pecel?? Ada 2 jenis pecel ni.. 1- Pecel Ayam. 2- Pecel Lele. Pecel lele lauknya ikan....

Mai aku tunjuk dengan gambar no. Baru hangpa senang faham. Aku order tadi Nasi Pecel Ayam!!! Mavelousss toooooo...



Berpeluh-peluh aku makan tadi. Perghhhh sambal dia memang kick la. Lebih kurang macam nasi ayam la tapi rasanya lain sikit. Bezanya sambal tu, memang marvelous bebbbb.. pecah aiq liuq ooohhhhhh...

Kalu hangpa nak mai penang boleh la pekena tapi takut tak jumpa ja kedai ni. Hahahaha.. Kedalammm sikit lokasi dia, hanya orang-orang asal penang ja tau. Orang luar confom tak jumpa kedai ni, macam aku tapi dah tau sekarang.. bangga sikit.....

Perut sudah kenyang, hati sudah hapy, apa lagi tidorrrrrr laaaaa.......

4 ulasan:

cek chun berkata...

uit..kedai kat mana nih. mau serbu jugak ler

Syukri Hasshan berkata...

kedai kat jalan sungai dua, penang.. tahu ke??boleh jer serbu!!!!

nitestalker berkata...

nak lagi best, kenal2 la ngan kawan jawa... mmg sedap pecel ni.... takde lauk lain pun sodap....

Syukri Hasshan berkata...

ya ka...nak kena cari la..hahahha