Selasa, 22 Februari 2011

2 + 1 = ???

Apa habaq semua?? Hope semua sihat sejahtera. Semalam, dalam kelas studio, aku dan 2 orang lagi costmate aku dapat tugasan baru. Satu site plan yang jauhnya berkilo-kilo jugak la. Habis duit 5 rggt kot nak ulang alik ke tempat tu. Mau taknya site seberang perai nu.. Kena cross Jambatan lagi, dan semalam aku try test la brapa lama jarak perjalanan tu. 15 minit aja, tak jauh sangat tapi site tu besar yang amat. Nasib baik moto aku yang banyak berjasa menolong memudahkan kerja. 


Saja nak tunjuk kuda hijau belang aku. Dia ni la banyak tolong aku untuk tempoh 3 tahun ni. Banyak jasa dia ni. Kena seksa dengan aku 2 tahun berturut-turut konvoi kedah-k.l.. Sian kat dia. Pastu kena seksa lagi dari kedah-penang sejak setahun ni. Ni sekitar lokasi site aku, sambil rehat lepas menjelajah kawasan.


(tiru gaya awek yang suka amik gambar depan cermin)

Sempat lagi aku berjalan kat shoping complex! Sebab shoping complex ni termasuk dalam site aku. So 2+1 la jawapannya. Sambil selam minum air orang melayu dulu-dulu kata. Akhir sekali site visit aku ditamatkan dengan menyedut ABC depan gelugor. Tekak kering kontang dah time tu. Mana tahan, terus bedal la ABC.


Memang tertarik tengok ABC ni. Berjaya memberi kepuasan kepada tekak aku yang memerlukan pertolongan kecemasan. Diubati dengan ABC yang lazat berkrim. Setel sudah satu kerja. Tapi masih banyak benda kena buat. 

Esok kena pergi K.L pulak. 3 hari 2 malam stay kat sana. Trip kelas aku! Blogger-blogger kat k.l leh la hallo hallo aku. Tu pun kalu sudi nak jumpa. Macam boleh jumpa, sebab aku free malam jer. Hahaha. Celah mana nak jumpa, kena ikut jadual lak tu. 


3 ulasan:

nikuzammas berkata...

blogger2 Kl?? ka untuk seorang ja blogger kl? cuba cita..cuba cita~

syamimi fatin berkata...

sedapnya abc... mai sikit!

Syukri Hasshan berkata...

matku: untuk ramai-ramai la..sorg buat pa..mn syokkkk...x happening la jumpa sorg ja..tmbh2 kwn sama..

syamimi: nak ka??leh la p depan gelugor tu..dekat ja..hahaha