Ahad, 21 November 2010

Jalan-jalan sekitar penang!

Hari ni aku nak bercerita tentang pembaziran masa. Nak start dari mana ya, emm haaa ok. Mula-mula tentang plan aku dengan seorang kawan la *baru ja kenai dia*. Lepas habis tengok Harry Potter semalam kami bercadang nak tour 1 penang. Plan cukup baik lah. Pukul 8.00 pagi kononnya nak sarapan dulu, pastu jungle tracking la kononnya yang nak dibuat. Nak tau jadi apa? Langsung masing-masing bangun time matahari duk terpacak atas kepala. Maka rancangan pun berubah. Makan tengahari pastu tour sekitar penang jer la. hahahaahah.. Kat bawah ni ada sikit-sikit punya gambar yang aku sempat nak snap pakai handset aku yang murah tetapi canggih!!.










Boleh tahan la penatnya pusing penang ni. Menempuh laluan berliku-liku dengan menguji kemampuan drifter kawan aku ni sampai aku pon pening-pening naik keta dengan dia. Punya la sempit jalan kat balik pulau tu. Dah la atas bukit buat aku risau ja. Kami akhiri trip ni dengan pekena laksa penang kat tepi pantai dekat Batu Feringgi. Akhirnya berjaya jugak aku pusing penang setelah 4 bulan tak sempat nak ke mana-mana. Langsung tak ada apa yang menarik. Cuma cuci mata sikit-sikit dekat pantai. Lumrah alam la laki kalu tengok women or perempuan or awek-awek yang bergelimpangan dekat pantai-pantai ni. Cerah la biji mata tu kan. Bersinar-sinar dengan kegalakkan yang mencecah paras dagu. hahahahha...

P/S : Ni satu cara atau teknik nak membazir masa dengan bijak. Jelajah satu kawasan terus dengan penggunaan masa yang betul. Hargai masa anda. OK! Chow

8 ulasan:

Cik Gallus Gallus berkata...

leleh sebentar tgk mknn tu

MSBH berkata...

Meh la kita pekena bila-bila pulak..heheheh

Divine love berkata...

huish.. tangkap leleh..

xira berkata...

tudiaaa~ 'angsung tak ada apa yang menarik. Cuma cuci mata sikit-sikit dekat pantai.'.. ahahaha~ terok!!

Puteri Iqa Izyan berkata...

harry potter je?

2 Alam? huhuh

MSBH berkata...

xira: hahaha.. betol la. Penang xda bnda yang menarik @ tertarik langsung.hakhakhak!!
Puteri: Harry Potter ja la. Ckup la. 2 alam org cakap xbest. rasa mcm tak berbaloi ja nk tgk..hahah

iqbalhakimi berkata...

salam singgah..yeah..jumpa fan man u kat sini..ada geng lah nampaknye,,glory2 man utd...hehe

MSBH berkata...

ohh..fan man utd jgk ka..akhirnya ada jgk geng..Glory2 man utd!!!