Isnin, 14 Februari 2011

Syoknya Sekolah.......

Sekolah!Sekolah!Sekolah! Perkataan yang paling menakutkan bagi aku waktu dulu-dulu masa zaman budak berhingus yang selalu lap kat bahu baju sekolah. Bila mak tanya kenapa kuning ja bahu baju sekolah hang tu? Selamber jer jawab.. ntah, tiba-tiba muncul!! nahhhh penyepak sedas!!!

Bab paling aku tak suka time nak bangun pagi. Saat ni paling aku tak suka. Tiap-tiap pagi mesti bunyi AYAT yang sama. ADIKKKKKKK!!! (panggilan mak aku kat aku),,,, banngunnn p sekolah. Dah lewat ni tak bangun-bangun lagi. Padahal jam waktu tu baru pukul 6.45 pagi. Ni la ragamm mak aku dulu. Masa duk awal lagi dia duk kata lewat dah. Sapa nak bangun, nampak sangat menipu!! adoiiii. Dah reti nak baca JAM pukul berapa!!hahahaha. Part paling best rumah aku dekat sangat dengan sekolah. Kalu masuk acara 100 meter confom sampai 9 saat di depan pagaq sekolah tu.

Rumah aku pulak kira memang dah jadi port parking moto oleh kawan-kawan aku. Sebelum p sekolah kawan aku duk lepak dulu la sambil tunggu aku mekap-mekap..hahaha. bukan mekap macam pompuan la. jangan duk salah sangka pulak!!! pastu ramai-ramai p sekolah berjalan kaki termasuk aku. 

Orang paling lambat siap sapa lagi kalu bukan AKU. Umah dekat nak kelam kabut buat apa. Takkan lambat punya!! Sampai sekarang kalu nak pergi mana-mana, kalau lambat sikit, kawan aku semua tuju kat aku.damn betol perangai mereka.

Tapi itu zaman dulu. Bila ingat-ingat balik aku mula rindu zaman tu. Korang mesti ada jugak kenangan zaman sekolah. Dan semuanya lalui perjalanan yang berbeza. Best betoi bila ingat zaman sekolah. 

6 ulasan:

♥ANAS♥ berkata...

i punye skola jauh,so tepakse awal2 pg lg da gerak dari rumah...tp moment zaman skola yg plg best kot~

Syukri Hasshan berkata...

jauh kena bgn awal la..sy dekat jer.. bgn 7.20 pg pon smpt lg nk pegi skolah..hahahaha

♥ANAS♥ berkata...

haha...betuah la rumh sbelah skolah.nway,haii..sy follower baru awak yea.heee

Syukri Hasshan berkata...

hai hai... thx follow..sy pon dah follow awk!!

♥ANAS♥ berkata...

tq2=)

Syukri Hasshan berkata...

sama2.. :-)