Ahad, 16 Januari 2011

BEN ASHAARI : CINTA MONYETKU


Join segmen baru Ben Ashaari. Kali pasai cinta monyet ku! Oh, nak cerita tapi malu-malu kucing! Dah blushing muka aku tengah hari mengambang ni!! 

Al-kisahnya bermula ketika aku Form 2, Ketika tu aku baru jer bertukar sekolah. Dari sekolah AGAMA ke MENENGAH biasa. Bila 1st time aku masuk kelas baru aku tu, ohh aku kenal beberapa orang sebab pernah sama  semasa sekolah rendah. Ketika itu, aku terpandang si DIA. Makin ayu la pulak aku tengok sebab kenal dia sejak sekolah rendah lagi. Tangkap leleh mata aku. Tapi biasala budak baru tukar sekolah. Buat-buat muka cool + macho! Hahahaha. Kebetulan pulak meja yang aku duduk tu sebelah si DIA sebab memang meja tu jer yang kosong! tak ada meja lain dah. Dulu-dulu kan meja selalu susun cantum 2. Macam jiran sebelah la aku dan DIA. 

Aku pon tegur la DIA sebab aku memang kenal dia. Bila dengar ja suara dia. Perghhhh, menusuk lubang jantung weh. Lama tak dengar suara dia, lembut + ayu jer! Geram aku. Tapi aku tak pernah pun luahkan perasaan kat DIA. Malu kot nak luah-luah perasan ni. Aku mana la reti bab-bab ni. Pendam jer la, tapi kawan-kawan dia perasan la aku ni ada minat kat si DIA tu. Aku tak pasti la sama ada dia perasan ke tak aku suka DIA!!! Setahun satu kelas dengan DIA aku sikit pon tak penah luahkan yang aku suka kat DIA. Tapi aku seronok berkawan dengan DIA!


Bila masuk Form 3 aku kena tukar kelas! Naik kelas atas sikit, So makin berjauhan la dengan DIA, oh sedihnya time tu,huhuhuhuhu. Tapi aku tetap tengok DIA curi-curi bila time waktu rehat. Sebab kelas dia depan kantin. Aku suka mengendap dan intip curi-curi time tu! ahahahahah. Yang best, aku selalu tipon dia masa Form 3. Setiap kul 3 Petang aku akan tipon umah dia! Sampai kak dia pon leh agak sapa yang tipon time-time macam tu!! Tapi aku ni pemalu, tak jugak luah perasan(rugi kan) peluang ada depan mata!!!

Bila Form 4 dan 5 kelas aku dan si DIA makin berjauhan dan kami dah jarang berhubung sejak tu. Dia pulak dah tukar no tipon rumah so aku tak dapat nak tipon dah time tu. Dulu-dulu mana nk kenai lagi Handset2 ni. mahai kot! Nokia 3310 pon mahal time tu!! hahahahaha. Pastu terputus hubungan sebab tamat belajar, DIA plak sambung ke poli. Aku masih buat form 6 di sekolah yang sama. Sekarang aku dengar citer dia tengah bercinta! Melepas sudah! apa tak dapat! hanya cinta monyet sorang-sorang aku! 

Pesanan aku kat budak-budak sekolah, jangan la duk bercinta monyet. Buang masa jer tu. Macam aku, buang masa sorang2. Last-last belajar ntah kemana! Dah besar, ada kerja, ada duit cari la calon isteri yang baik2!

10 ulasan:

efa berkata...

:) cinta monyet yg malu2 tuceng kehkeh..nice story :)dtg dri blog ang ben :)

ms ayu berkata...

citer kamo mengingatkan dekat sumone plak..sy ske curi2 pandang..haahha..ble igt balik zaman tu klkar pon de kn..hehe

yad'z berkata...

rugi ar bro... entah2 die pon simpan perasaan kat bro kot.. hehe
cube usha2 ade blog tak.. buatnye die join segmen ni and cite pasal bro lak... ahahaha

nur berkata...

amboi.. ngintip2 ye.. jeling2..
singgah dari BA

Jemput keALL IN ONE

ilham_un berkata...

kisah kita sama la..hahahhhaaa.
nak gelak kan bila ingat balik.

Amirah Yusof berkata...

ngendap intip bagai la kau ye..haha..
bab kol mngekol pun aku punah bt jugak..haha..
nebes semacam..mcm naik pulak no kita kt tepon dorang..hihi

NOOR FATIN berkata...

pemalu la pulak. kekkek.

setuju dengan nasihat! :)

Syukri Hasshan berkata...

dah pemalu..nak wat cam ne kn. tapi rasanya dia tak da belog la. pesbok dia ada la. tapi igt2 balik bnda ni memang nk pecah perut gelak!! dulu2 punya crita. standard la, duk galak gatai meqenyam time tu!! best zmn2 remaja dulu. skrg dah besar. lain cerita dah! hahahaha

Tanpa Nama berkata...

wow..sapa wehh...kmi duk pk sowang2 ni,sapa la..ingt kaan kmi..tp kita x sekelas masa fom2..hahahaha perasan plak sorang2

akuwanblur berkata...

nice entri.. suka baca entri nie.. thumb up :)