Rabu, 9 November 2011

Janggut..Ciri Maskulin lelaki?

Assalamualaikum..

Apa khabar rakyat jelata. Jemput minum ayaq milo panaih! Bila kaki menjejak kampung barulah aku berjumpa stok milo. Hahahhaa. Kat penang belum beli stok milo lagi. Lepas ni nak kena beli lah. Lama tak pekena woh..

Saja nak bercerita pasal janggut. Selalunya kalau sebut janggut mesti berkaitan dengan lelaki. Takkan la pulak perempuan. Hohoohoho. Kalau perempuan ada tu maknanya terlebih hormon!hahahahaha. OK berbalik kepada tajuk utama. Janggut menjadi subjek utama topik perbincangan kita.

Semalam si GKSB telah keluarkan status Lelaki berjanggut menjadi idaman Gadis.. tudia. Betulkah statement ni? Aku nak cakap pon tak tahu betul ke tak. Mentang-mentang la TTM dia simpan janggut. Tu dia duk keluar statement macam tu. Hahahahhaha..

Nak bagitau dia berkenan TTM dia kat janggut latewwwww.. hikhikhik.. hang jangan marah aku no GKSB. Lama tak pekena hang. Hakhakhak. Aku pon suka simpan janggut jugak tapi janggut aku special skit. Sejemput ja ada. hahahahah. Hormon tak stabil nih!hahahahhaa..

Berbalik kepada subjek Janggut. Yang mana ok?ada janggut ka tak da janggut? Aku pon tak pasti tapi aku lebih selesa berjanggut kerana bagi aku janggut tu memberi keyakinan kat aku. Tu bagi aku la. Bagi orang lain aku tak pasti. Hahahaha. ada jugak lelaki suka simpan misai dari janggut. Ikut keselesaan. Aku pernah buat entry tentang janggut nih.

Dari segi penampilan. Penjagaan sangat penting untuk memastikan diri sentiasa berketerampilan. Tapi aku kadang-kadang pelik jugak. Orang perempuan terutamanya gadis selalu minat kat mamat KOREA. Suka sungguh tengok cerita korea. Kalau tengok profile pic FB gambaq laki korea saja.



Memang la tampan lelaki korea tu. Tapi agak-agak depa leh cari dak lelaki macam tu? kat malaysia ni ada ka lelaki macam tu?hahahhaa. Cuba la cari, keberangkalian nak dapat tu aku pon tak pasti berapa peratus. kalau rezeki tu baguslah terjumpa calon-calon macam korea.

aku pon macam korea jugak pa!hahahahaha. Tetttt. statement tak boleh blah. tak da lah. Main-main ja. Merapu tu kan sifat aku. Terima ja lah no.. Stop. paling penting, aku suka berjanggut. rasa tak selesa kalau tak leh nak main janggut aku nih.

5 ulasan:

Umie Artoqiemie berkata...

GELI AKU WEH kalo lelaki berjanggut..
kalo nak carik korea, carik cina malaysia haha.

onie berkata...

kalau aku berjanggut ang pelik dak wei?lalalalalala

tomatokering :) berkata...

janggut itu macho.. aku pong nak bela janggut ahh.. kahkahkah

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

hahahaha......

suka usha janggut hang....

tapi janggut TTM tetap di hati kah3...

zezolla_atin berkata...

hehe . janggut sejemput ! kadang-kadang ada org tu macho dgn janggut mcm fahrin ahmad tu . hehe