Jumaat, 1 Januari 2010

Selamat Datang 2010

Assalamualaikum..

Hari ini ialah 1/1/10 yg menunjukkan kita sudah berada pada tahun yg baru iaitu 2010.Jadi seperti yg kita ketahuilah..setiap kali dtg sj thn baru mesti ada sambutan..so kali ni sy telah memilih kwsn untuk meraikan kemasukan tahun baru 2010..kwns nya Dataran Merdeka!!



Masa sy pergi mmg sesak jln raya..Dataran Merdeka menjadi seperti lautan manusia..pelbagai ragam.pakaian pon mcm2..sbnrnya sy pergi scr kebetulan jer..xda niat pon nk sambut bnda2 ni.tapi kwn sy ajak..memandangkan dah x tahu wat apa..so ikut je la..lgpon sy menumpang jer..bkn kena drive pon..hahah..



Kami smpai c 2 dlm kul 10.30 mlm..punya lah susah nk cari parking keta..lepas 2 kena jalan kaki la p Dataran Merdeka 2..mmg penuh..sesak..panas..ada nyanyi la.mcm2 aktiviti..sampailah ke kemuncaknya apabila laungan masa dilakukan utk meraikan ketibaan Tahun 2010. Dah selesai memekak,terpekik, terlolong, menjerit, bersorak, diiringi dentuman bunga api yg mghiasi langit..humm..1 Malaysia!!



Lepas setel wat keja x berfaedah ni..kami bergerak lak ke arah Bukit Bintang..sj nk round kwsn c 2..Lagi dasyhat sambutan kat c 2..siap main sembur2 buih lak..pas 2 sampah bersepah sepanjang jalan..tgklah sikap rakyat 1Malaysia..sangat prihatin..buang sampah merata-rata..apa guna pasukan Rela,Polis dan DBKL??yg duk tercangak tepi jalan...tgk je rakyat 1Malaysia buang sampah..Di mana peranan pihak berkuasa ni..wat malu jer..Pelancong Asing tgk sikap rakyat 1Malaysia ni..Pengotor..xda kesedaran Sivik..




Sepanjang malam tahun baru ni..mcm aktiviti ada..dah puas pusing Bukit Bintang kami bertolak lak ke Bangsar..menuju ke Restoran Pelita..lepak2, minum2 dlu..sambil tgk kerenah2 manusia kat c 2..mcm2 ada..tambah2 muncul si tong dram..dah la tong dram pakai baju sekali nmpk lurah dendam..2 dia ehhh...lawa xpe gak..ni Tong Dram..wlurrr...pening2.



  
Ni lah aktiviti sy n rakan2 pada malam sambutan ketibaan Tahun 2010.Yg penting kita semua mesti berazam untuk menjadikan thn 2010 sebagai satu langkah untuk terus maju kehadapan.

4 ulasan:

I_Hate_Lolipop berkata...

ntah pape...dah masuk tahun baru, tapi mentaliti org still bawah..sampah sarap berterabur mcm tu je..(huh...since when aku amik kisah hal ni kan..mungkin sbb aku dah makin tua, DAMN!)

MSBH berkata...

2 la..mentaliti xpenah berubah..mmg mcm 2 rkyt 1 Malaysia..sgt2 rendah..

msms um berkata...

em memg betol rakyat malaysia ni mentaliti sangat rendah sangat
rasanya macam penulis blog si jaket hitam ni kot...hahahahahha

MSBH berkata...

oo natang msms.
aku x penah rendah mentaliti cam ni la.aku seorg yg patuh pd undg2 la.