Selasa, 27 Mac 2012

Cerita Keluarga Bahagia

Assalamualaikum..
Assalamualaikummmmmmm.....
Assalamualaikummmmmmmmmmmm.......

tiba-tiba bunyi sesuara sesuatu membalas

Waalaikumussalam.... 

Mai la masuk. Duk tercegat depan pagaq apa kes!! 
Sampai jugak retiss kita nih..
Amboi segak betoi ehh Nahhh Jurr Ehhh..
Janggut hang buat teknik rebonding ka sekarang?

Nahhh Jur Ehhh senyum lebaq macam sarung nangka!!
Sekali dia menjawab:
sebulan aku p kedai salon trim janggut ni.
buah hati aku terpikat sebab janggut ni haaa..
langsung terTunang....

Tiba-tiba datang pulak Arnis BSKG menyampuk.
Hangpa berdua memang!! Diam-diam ja duk main ngenyit mata.
Tup tup dan tunang.. Bila nak langsung ni? Aku dah tak sabaq nak 
senyum manih-manih kat tepi hangpa nanti. Aku cop nak jadi pengapit?
Hang tak bagi siap la!!

Nahhhh Jur Ehhh jadi serba salah.
Dah la gila kosa. Pastu nak cop cop jadi pengapit "nada cakap dalam hati'
takut nanti Arniss BSKG ni sentap tetiba la pulakkan.
Hang boleh jadi pengapit tapi dengan syarat...

Hang duk main syarat-syarat dengan aku pulak.
Ni kira untung tau tak aku offer nak jadi pengapit RETISS..
cuba la bersyukur skit. Kehkehkeh Arnis BSKG gelak tak ingat dunia!

Dah la aku suh hang wish besday aku guna VLOG tak layan dah..Buat derk ja.
Sejak fofular ni tak mau dah VLOG dengan kawan-kawan.
Tahu la aku tak femes macam si Mat Straw tu!! 
Tapi kurang-kurangnya aku jujur kot! 
Arnis BSKG buat-buat merajuk demi membodek Nahh Jur Ehhh..

Eleh, Nah Jur Ehhh balas.
hang semua nak free.. Photoshot pon nak free.
Mamat jual kamera pon leh bankrup kalu ada pelanggan macam hang ni.
Dah la bagi makan free dah. Pastu suka interfremm plak.
Kahkahkah terguling-guling gelak Nah Jurr Ehhh mengata si Arnis BSKG..

Tetiba suara Garang muncul!
hangpa berdua ni tak reti duk diam ka..
Asal jumpa ja berleter sana sini. Tak reti-reti duk diam.
Marah si KAKABESAQ sambil duk pebetui spek mata haluih dia.
Dari hangpa berdua duk bising-bising mai tolong KAKABESAQ buat kek karamel nih..
Ada jugak paedah! 

Nahhh Jur Eehh dan Arnis BSKG pon senyap!
sambil angguk-angguk faham mereka berdua.
terus masuk ke dapur tolong KAKABESAQ siapkan kek karamel.

Arnis BSKG berkata dalam hati:
"Tak boring ka duk buat kek karamel hari-hari"
"Jemu aku asyik duk makan benda yang sama ja"
"buat la benda lain pulak"
"Pizza ka, KFC ka, MCD ka dan pon Tutti Prutti ka"
"baru best..kena la ngan selera aku yang makin sihat ni"

KAKABESAQ bersuara:
kita nak siapkan kek-kek ni cepat.
kejap lagi jemputan nak sampai dah!
Ada retis pulau, retis sp, retis jitra dan segala retis utara nak mai.
depa tu semua bajet retisss ja lebih.

Maka petang tersebut penuhla rumah KAKABESAQ dengan retis-retis tak sedaq diri!
Sekian cerita cerpen merepek!!!

8 ulasan:

aDisH.sHidA berkata...

HAHAHHAHAA>...
egtkan sapa la nah ju eh...hahahah nad je eeeeeeeeeee rupa nya...

GK kena je...semua dia nak free kan..mau2 TTM ambik dia free cmne hahaha


Jeles la tu x leh makan kek karamel kak buat..hahahha

kiera'sakura berkata...

hahahahaha

xde keje je die nie :p

fRaMe+LenSeS berkata...

AHAHAHAHHA. memang lawak. kakabesaQ. bksg tu apa weyh?

Mr. Straw berkata...

hahahahaha..

Kak shida: xda masa nk jeles xleh mkn kek tu..hahaha..tp kalau dpt ok jgk..kahkahkah..

Kiera: awat?pasai pa?nak kami buat cerita lg baik punya ka?

Nadh: hg slah baca nih..kn bksg lah..tp BSKG lah...hanya stat baca dr uruf G..hg fhm la mksdnya..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

hakhakhak...

amboi...ni kira cerpen perli beradab la ni ahaha.....

Mr. Straw berkata...

rekaan semata-mata..tiada kaitan dgn watak2 realiti..ini semua ILUSI..ILUSI..

fRaMe+LenSeS berkata...

Ahahahaha. Ang mmg nk kna. :p

Mr. Straw berkata...

hhahahaha