Ahad, 25 Oktober 2009

1 RPPP JOURNEY 2 SABAH!!

helo..lama dah x update blog ni..bukan pa..sibuk skrg ni..byk asgment..hehehe..
so kali nk crita ckit tntg pengalaman ke Sabah.
hasil penat lelah selama 3 bulan utk mjayakn trip ni.

Trip ini disertai seramai 24 org pelajar RPPP 3Year
8 orang pensyarah termasuk kakitangan
Bermula pada 6-11 Oktober 2009

Pelbagai pengalaman dan kenangan yang telah dilalui.
sangat best pergi ke sabah..
satu peluang yg jarang sekali untuk dapat...
kerana pergi bersama kawan dan pensyarah.




saat ini ketika berada di LCCT.
menunggu Flight..
dua trip..
group 1 dah pegi..
kami group 2..
menunggu dgn penuh kesabaran..
rmai yg first time naik flight...
hahaha..ada jgk peluang naik flight...



sampai juga di Sabah..
ketika ini sdg bersedia ke Pulau Gaya dan Manukan.
masa ni mcm pengalaman dapat.
kena survey pelancong.
cara utk berkomunikasi..
ckp B.I..hancur la..



bersama geng 3year..
br lps abis dgr taklimat dari JPBWS..
sangat kagum..
pengalaman berguna..
byk informasi yg dpt pada waktu ini..



bergambar kenangan dgn Pegawai JPBWS..
keja bergambar ja..
mai sini nk bergambar ka dgr taklimat..
biasa la.
sambil selam sedut air..
hahahaha..


ni kat DBKK..ha..
EN. Stanley Chong yg beri taklimat..
aspek perancangan bndar K.K
menarik..



masa ni kat Pulau Manukan..sempoi lah..
mandi manda..
funtime..
lps abis keja survey terus terjun laut la..
mcm2 gaya ada.
duyung terapung..
penyu tersadai di tepi pantai..



dalam perjalanan ke Pulau gaya ni..
maaf..silap susun gmbr da..
hehehe..xpa no...
apa ke hal..
p pulau pakai baju kemeja..
mat saleh heran tgk..
org p pantai pakai baju mandi..
ni pakai baju kemeja..formal la sgt..
yg penting disiplin..hahahah...


fun time..
cari ikan..x jmpa..
yg jmpa dugong n duyung tgh terapung..
buang beras..
bkn nk tgk diorg..


tekun mendengar taklimat ni..
ceece..padahal..
x fhm pa lgsg..
angguk2 ja..


keja bergambar ja diorg ni..
besa la..
susah nk dtg sabah ni..


model kegilaan ramai..
menjadi tumpuan..
disebabkan kehenseman masing2 yg x terhingga..
hahahahhaha


di Kundasang..
sejuk time ni..
nmpk gunung K.K..
best oo..


di kaki gunung K.K
amik gmbr..mcm2 stail ada..
suka depa..
pensyarah pon join..
sama ja semua ni..
gila bergambar..


sedang pikir..
nk panjat x gunung K.K ni..
mampu ke..
keneth ckp dah 100 kali dia naik gunung K.K
cayalah keneth..


jejaka manhunt..
hahahahah..
tambah2 yg pakai jaket merah..
artis jemputan..jemput mai sabah..esklusif 2..


di pagi yg hening lagi sejuk kat Kundasang.
kenangan..


BBQ..
memang sedap la..
ada persembahan..mcm2 ada..
knyg perut time ni,,


berlatar belakang Gunung Kinabalu.
satu panorama yg indah..
diabadikan oleh pensyarah dan pelajar..
kenangan yg x dpt dilupakan..



1RPPP 1 JOURNEY FOR 1 MALAYSIA



tima kasih kepada semua...
yg banyak membantu dalam menjayakan program ini..
terutama Pn.Syra...Pensyarah
dan pelajar 3year RPPP yang bertungkus-lumus menjadikan
program ini satu realiti...
inilah kenangan kita bersama.
smoga kita semua kekal bersahabat selamanya..
Yahuuuuuuuuuuu!!!!

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hahahahah
bagus mantan presiden rppp
gambar yang masa ang buat muka ketat sebab tekanan tu tak de ker????/
hahahahahahah

MSBH berkata...

oi..
apa ungkit2 ni..
bnda dah lepas..
dah la..

Tanpa Nama berkata...

hahahah
bia la benda dah lepas pon, nak cakap jugak
jangan emo sangat k, jangan tensen2 tau keriaq!!!!!!
lucu embbeaqqq
gotuaqq, goniaqqq!!!
hahahha
semoga berjaya dalam exam nanti, wish luck for all budak RPPP

enthunter berkata...

thniah kt aku yg ambk gmbr ni...tpi frust time bbq...aku mkn skit je...sbb korg dh bedal suma mknn...tniah kt aku dan yuan..yg bt prsmbhn...hbis suma prsmbhn ktrang sapu..plkon trbaik..vokal tbaik...model tbaik..thniah2 sribu kali thniah...

msms um berkata...

hahahahaha
betul tu yunet
lau tak de kita mesti tak meriah malam tu kan kat bbq kundasant tu sebab tak de persembahan lau kita tak ada..sian ko makan sikit
sabar k
nanti kita wat bbq lagi k kat jabatan rppp
heheheheh

msms um berkata...

hahahahaha
betul tu yunet
lau tak de kita mesti tak meriah malam tu kan kat bbq kundasant tu sebab tak de persembahan lau kita tak ada..sian ko makan sikit
sabar k
nanti kita wat bbq lagi k kat jabatan rppp
heheheheh

Putra Al-Maliki berkata...

journey gi sabah memang menyeronokkan.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Tanpa Nama berkata...

oiii